Senaste kändisreportaget

Det senaste kändisreportaget som Fritidsresor har haft handlar om Maja Gullstrand. Hon har tidigare varit med i underhållningsprogrammet Fame Factory, som kan jämföras med Idol och var senaste aktuell i Melodifestivalen 2009.

Maja och hennes dotter reste till El Gouna, Egypten och hon besökte också Hurghada med hennes syster och deras barn.

Utdrag från reportaget:
"Nybyggda hamnen i Hurghada är en skön symfoni av lugn, blått hav , sköna fik och restauranger. Vad ska vi välja i dag? Frasiga franska crepes, sval italiensk sorbet eller söt egyptisk mangojuice?"

Om ni vill läsa Maja Gullstrands rapport från Egypten, klicka HÄR!

Korsika


Tråkigt att jag inte har skrivit på några dagar, men ibland så finns inte inspirationen där bara! Men hade tänkt att skriva om ön Korsika som tillhör Frankrike.

Korsika, "Korsika Ile de Beauté", är en ö som ligger i Medelhavet och ön tillhör vin och ost landet Frankrike. De två största städerna är Ajaccio och Bastia. Det finns många olika ständer att välja mellan, vissa är barnvänliga och vissa är inte. Dock så brukar hotellen vara dyra under högsäsong och det brukar vara fullbokat när det är högsäsong som mest. Tyvärr så är inte kollektivtrafiken den bästa, men det går bussar ibland, men det bästa man kan göra är att hyra en bil alt. cykel ifall man vill ta sig runt på ön.


På Korsika föddes Napeleon och det går inte att missa då det finns många påminnelser runt om som påminner dig om det. Deras valuta är Euro precis som på fastlandet Frankrike. Det är även många photoshoots med modeller som håller rum på den hör ön.


Man kan ta sig till Korsika genom båt från antingen Italien eller Frankrike. Man kan boka en charterresa till Korsika med Langley.eu och Resfeber.se. Man kan även bara boka flygstol med Langley. Man kan även välja att åka med Air France från någon flygplats i Sverige till Paris och sen åka därifrån till Korsika med flyg. Om man vill så kan man med Langley även åka på temaresor till Korsika, t.ex yoga, vandringsveckor och akvarellmålning.


Övrigt:
~ Om man vill dyka så är den här ön ett perfekt tillhåll!
~ Man kan köpa en matbok med maträtter från Korsika med hem!
~ Cirka 20% av ön består av den gröna naturen!

Bildkällor:
Korsika, Ajaccio, Bastia och Ile Rousse.

Grand Travel Award 2009

Grand Travel Awards är en årlig gala som i år hölls på Grand Hotell i Stockholm den 12 Februari, rättare sagt igår kväll. Det här är vinnarna:

Chef i Resebranschen: Bengt Roswall, VD på flygbolaget Malmö Aviation
Resesäljare: Arne Sjögrens, affärsresesäljare på Resia
Internationellt Kryssningsrederi: Royal Caribbean
Rederi: Birka Cruises
Biluthyrare: Avis
Miljöinititativ: Scandic
Ekoturismpris: Skogens Konung
Weekendstad: New York
Turistland: Thailand
Utländsk Resebyrå: Danmark
Charterarrangör: Fritidsresor
Transport Inrikes: Malmö Aviation
Specialistresearrangör: Swanson's Travel
Internationella Hotellkedja: Marriott
Svenska Hotellkedja: Elite Hotels
Flygbolag Europa: Finnair
Flygbolag Interkontinentalt: Singapore Airlines

Källa: grandtravelaward.se

Att vara reseledare är numera populärt

Läste innan idag vid 10-tiden att vara reseledare har nu blivit mycket populärt och reseföretagen får in mer ansökningar! Det här gäller både Fritidsresor och Ving. Fritidsresors ansökningar har fördubblats sen förra året då de i år har fått in 750 ansökningar!

Ving har också fått fler besökare på deras hemsida där det gäller reseledaryrket. Så reseledareyrket kommer nog under 2009-2010 ha två väldigt bra år då det nog är rätt så många som kommer att söka!

Den 16e Februari 20.00 så har Ving's charterprogram Charterhjältar premiär på Kanal5.
Just nu så sänds Fritidsresors Semestersvenskar på TV4 varje onsdag kl 20.00 to.m den 26 Februari.

Källa: vagabond.se


London


London är väl en av de mest eftertraktade weekendstäder och storstäder i hela världen! Om man vill shoppa så är det här den rätta platsen man har kommit till. Det finns flera varuhus, som te.x Selfridges, Debenhamns, Harvey Nichols och det exklusiva varuhuset Harrods. Den kändaste shoppinggatan är Oxford Street, men det finns även andra shoppinggator. På te.x Old Bond Street så hittar man många exklusiva märkeaffärer. Det finns även marknader där det går att fynda något fint på Portobello Road och Camden och det finns även många second hand butiker.


Om man vill se sevärdheter så kan men te.x åka och titta på det stora klockhuset Big Ben, kronjuvel "förrådet" London Tower, kyrkan Westminister Abbey, drottningens hem Buckinghamn Palace, bron Tower of Bridge, parishjulet London Eye och det vaxmuséet Madame Tussaud's. Om man vill bara ligga i en park eller promenera, jogga etc så är parken Hyde Park i centrala London rätt för dig. Besök gärna Piccadilly Circus också! Precis som i New York så har även London ett område som heter China Town. Om man vill gå på zoo, så finns även den möjligheten! Varje år så anordnas Wimbledonmästerskapen i London under sommaren, vet dock inte något mer om det. Men det är kanske värt att kika upp det ifall man gillar tennis. Kollektivtrafiken är alldeles utmärkt och det går att ta fram sig med både bussar, tunnelbana och de svarta klassiska taxibilarna. Deras nuvarande valuta är pund.


Övrigt:
~ Glöm inte att äta det typiska fish n' chips!
~ Tidningen Time Out listar alla nöjen som händer i London under veckan!
~ Försök alltid att boka bord innan ni går ut och äter!
~ För den shoppingsugna, kika in på Topshop som är en affär från Storbritannien! Allt nytt finns där först eftersom affären är från självaste UK!


Bildkällor:
London, Big Ben, Tower of Bridge och Piccadilly Circus.

Rundresa i Marocko

Jag tror inte att det är så många som har öppnat upp ögonen för landet Marocko i Afrika. Men folk har fått upp ögonen mer och mer för det landet på den senaste tiden, men om man vill åka dit så kan man inte förvänta sig något a lá Thailandparadis.

Med ving.se kan man åka på en rundresa runt om i Marocko i en vecka eller snarare kombinera olika resemål i Marocko med Ving! Rundresan heter Marocko de luxe. Under en vecka får man besöka tre olika städer i Marocko: Agadir, Essaouria och Marrakech. Under hela resan så får man bo på tre olika lyxiga Sofitel hotell som är en hotellkedja. Man tar sig från stad till stad med hjälp av minibuss eller taxi. På utflykterna som man kan åka på så finns det en engelsk guide, förutom i Agadir då en svensk guide finns till hands.

Mellan dag 1 till 3 så befinner man sig i Agadir på Sofitel Agadir. Det är ett femstjärnigt lyxhotell som har de allra flesta facilitet och strandpromenaden i Agadir är samlingspunkten där allt finns. Mellan dag 3-5 så befinner man sig i staden Essaouria. Där bor man på Sofitel Essaouria. Staden som man bor i har förbudit all biltrafik i staden, så det är en lugn stad. Mellan dag 5-7 så befinner man sig på det sista stoppet, Marrakech, där bor man på Sofitel Marrakech. Marrakech är en stad som är blandad med gammalt och nytt. I staden så finns ett av de kändaste torgen, Djema el Fnaa.

Efter att ha spenderat klart sin sista dagar i Marrakech, så kan man välja att åka hem eller spendera en vecka på ett enda hotell i en enda stad, Agadir.


Hotell Sofitel Agadir


Hotell Sofitel Essaouria


Hotell Sofitel Marrakech

Utflykter som erbjuds i Marocko med Ving:
Berberfest
Kamelridning
Marockos hemligheter
Stadsrundtur

Avstånd mellan resemålen:
Agadir - Essaouria: 170 km
Essaouria - Marrakech: 180 km
Marrakech - Agadir: 240 km

Resans pris per vuxen: 12.300 kr

Övrigt:
~ Man kan även åka på rundresa genom Marocko med en "egen" bil med ving.se.
~ Man kan också åka på rundresa runt i Marocko och besöka kungliga platser med temaresor.se
~ Man kan även åka på rundresa genom hela södra Marocko med ving.se

Bilderna är från: ving.se

Nazar har lagt till Kreta i sitt sortiment

Nazar har till sommaren 2009 lagt ner själ och hjärta på att hitta hotell på Kreta som nu finns med i deras sortiment! Innan så har de bara specialiserat sig på resor till Turkiet, men har nu utökat sortimentet genom att lägga till Kreta!

Såhär skriver de på sin hemsida:

"Flera undersökningar visar att när skandinaver skall resa till Grekland väljer långt de flesta att åka till den vackra ön Kreta. Många av våra gäster har likaledes gett uttryck för en önskan att ha, dels ett fullgott alternativ till det populäre Turkiet och dels att vi skulle erbjuda semesterupplevelser till Kreta med samma koncept som i Turkiet - nämligen All Inclusive, lyxhotell och familjehotell med familjesviter och vattenland.

DÄRFÖR har vi nu arbetat intensivt i 2 år med att hitta koncepthotell som inga andra researrangörer har så att vi på det sättet kan erbjuda er något helt nytt och unikt. Resultatet är 4 nya Nazar koncepthotell på solrika Kreta i 2009.

Låt äventyret börja med Kreta som ny destination"


Som ni läste så har de lagt till Kreta som sin nya destination! De erbjuder 4 hotell i Chania och ett hotell i Fodele. I Chania så erbjuder de hotellen Castro, Chrispy, Galini och Creta Paradise. I Fodele så erbjuder de Fodele Beach Resort.


Fodele Beach Resort


Castro


Chrispy


Galini


Creta Paradise

För att få mer detaljer och bilder på hotellen, kika in på Nazars hemsida!

Bilderna är från: Nazar.se

Resemålen på Cypern

Snabbfakta om Cypern:
Cypern ligger i Europa och är en ö ute i Medelhavet, det är den tredje största ön som ligger i Medelhavet. Huvudstaden heter Nicosia. Det finns både en grekisk och turkisk del av ön, så de pratar både grekiska och turkiska. Men det officiella språket är grekiska. De har otroligt fina stränder och vattnet är otroligt fint! De ligger en timme framför svensk tid. Deras valuta är Euro. Man kan mer eller mindre resa till Cypern året runt! Men man rekommenderar att man åker mellan april - november/december.

Men det jag tänkte skriva om är de olika resemålen på ön Cypern som vi svenskar kan resa till!


Ayia Napa
Det här är den populäraste turistorten på Cypern. Alla kan resa hit oavsett ålder, det finns något för alla! Ett otroligt bra resemål för ungdomar som vill festa, men även ett skönt resemål för par, pensionärer och barnfamiljer då det finns något för alla. Stränder, party, kultur, aktiviteter, vattenpark, minigolf, restauranger och många andra nöjen!



Fig Tree Bay
Ett otroligt barnvänligt, lugnt och fridfullt resemål. Det finns fina stränder, fina hotell och det är bra anpassat för barn och människor som vill ha det lite lugnt. Men det ligger nära till det stora resemålet Ayia Napa, för de som vill bo lugnt, men som vill ha ett högt tempo annars. Det finns ett akvarium som heter Ocean Aquarium.


Larnaca
Det är en väldigt livlig och modern ort som erbjuder det mesta. Tänk Stockholm/Göteborg/Malmö, fast i ett mycket varmare klimat, det är storstadspuls, men du har tillgång till bad, strand och värme samtidigt! Det finns många moderna affärer och att sitta ner och fika som svenskarna älskar att göra, är inga problem i Larnaca. Larnaca är ett mycket populärt resemål, en av de tre populäraste nämligen.


Limassol
Limassol är Cyperns näst största stad och här finner man både kultur, mat, stränder och sevärdheter. Det är inte för långt avstånd till något!


Paphos
Det är Cyperns äldsta stad och. Det finns två områden, ett som är mer för turister och ett som är för invånarna som bor där året runt. Men den här staden bjuder på allt nödvändigt.


Pissouri
Pissouri är ett mysigt och geniunt resemål för de som söker något som inte är överskattat och som har lyckats att behålla sin charm.


Pafos
Den här småstaden beskrivs som en mysig, men ändå lyxig med en skön steand. Om man vill koppla av på semestern och ta det lugnt så är det här rätt resemål. Det är vid hamnen som alla caféer, restauranger etc ligger. På en havsklippa så finns det en myt om att kärleksgudinnan Afrodite föddes ur havet.


Coral Bay
Utanför Coral Bay så är Fritidsresor den enda som erbjuder boende där. Man bor på ett högklassiskt hotell där det finns allt, annars så erbjuds det stränder och vattenaktiviteter.


Aphrodite Hills
Ett internationellt resemål där Fritidsresor erbjuder ett lyxigt hotell. På orten så finns det både restauranger, stränder etc. Om man vill spela golf på Cypern så har man hittat till rätt ställe!

Om det finns önskemål om utförligare beskrivning av något resemål, så är det bara att säga till!

Jag har personligen varit på Cypern, men kommer tyvärr inte ihåg så mycket av det, eftersom det var rätt så längesen. Men jag kommer ihåg att hotellet var väldigt fint och att det fanns alltid lika fina blommor överallt!

Övrigt:

~ Ifall ni vill spela golf på Cypern, så ska ni göra det på Paphos som har en mycket fin och internationell golfbana! Man kan boka en resa till Paphos med ving.se och apollo.se.
~ Ifrån Cypern så kan man åka på kryssning till Egypten.

Bildkällor:
Ayia Napa, Fig Tree Bay, Larnaca, Limassol, Paphos, Pissouri, Pafos, Coral Bay och Aphrodite Hills.

Mamma Mia! inspelad i Grekland


Skopelos                                                             Skiathos

Mamma Mia! filmen är en väldigt känd film och den finns ute att köpa på DVD. Vissa scener i filmen har blivit filmade i Grekland nämligen! Öarna Skiathos och Skopelos (där "Lay All Your Love On Me" har blivit inspelat) har blivit kända för Mamma Mia filmen och nu är tydligen dragningen stor till Grekland, fast att euron är uppe i så mycket!

Du kan åka till Skiathos med både Ving och Apollo . Du kan också åka till Skopelos med Ving och Apollo. Tyvärr så erbjuder inte Fritidsresor de resemålen.

Bild 1: Wikipedia
Bild 2: http://www.thesaurus.gr/images/skiathos/800px-Skiathos_harbor.jpg
"Kollage" gjort av: Mig

Reseföretaget Fritidsresor


Tänkte att jag kunde skriva lite kort om de allra populäraste reseföretagen inom branschen just nu! Fritidsresor är ett av de populäraste just nu och kommer förmodligen att vara det en lång tid framöver.

Fritidsresor har ett hyfsat stort utbud utav resor. De erbjuder väldigt många resemål i Europa. Man kan bl.a resa till Grekland, Cypern, Italien, Portugal, Turkiet, Spanien osv. Men man kan även välja att resa till resemål längre bort! Bl.a till Florida i USA, Kap Verde & Mauritius som ligger utanför Afrika och man kan självklart åka till svenskarnas nya älsklingresemål - Thailand!

Man kan även resa på många olika sätt och på många olika saker. Man kan numera åka på tågcharter! Man kan ifrån Malmö Central ta sig till bl.a Italien, Österrike, Slovenien och Tyskland. Läs mer om Fritidsresors tågcharter och destinationer HÄR!

Fritidsresor anordnar även bland annat bröllopsresor till Thailand och Italien, konferens resor, kryssningar och bilsemester.

Fritidsresor är ett barnvänligt reseföretag då det finns barnklubbar på många destinationer över världen och de har även olika "teman" att erbjuda som t.ex Blue Star, Blue Village Exotic och Blue Village som är barn och-familjehotell. De har även Blue Villas som innebär att man bor i en egen villa, Blue Couples som är hotell där bara par finns, Blue Selection som erbjuder exklusiva hotell och Blue Inclusive som innebär att mat och dryck är inkluderat i priset på olika hotell.

Fritidsresor har en sak som de kallar för Fritidsresor TV. Där kan man se videos om många länder och resemål. Det finns även några allmäna videos. Det finns även videos där känt folk från Sverige har rest till olika resemål!

En rolig grej som Fritidsresor har är att de skriver reportage på deras hemsida om svenska kändisar som reser med Fritidsresor till olika resemål. HÄR kan man gå in och läsa de olika reportagen!

Innan jag börjar att avrunda det här inlägget så måste jag tipsa om Fritidsresors sida reslust.se! Där kan man dela med sig av sina tips (resemål, aktiviter, sevärdheter, restauranger, stränder, hotell, smultronställe etc) och dela med sig av sina erfarenheter.

Låten som Fritidsresor spelar i sina reklamer heter "Your Song". Inspirations sidan hos Fritidsresor kan ni hitta HÄR! Där finns inspiration till 100 procent!

Jag skulle kunna skriva ett mycket längre inlägg, men om det är något viktigt som borde tas upp och som fattas i det här inlägget. Berätta det gärna för mig!

Ps. Programmet Semestersvenskar som går på TV4 just nu är i samband med just Fritidsresor. Det är Fritidsresors hotell de visar, Fritidsresors personal och Fritidsresors kunder. Ds

Bild: Tog en screencap

Välkommen till min nya blogg!

Det här kommer att vara en slags reseblogg där det finns information om olika resemål i världen, nyheter och mycket annat! Kommer helt enkelt att skriva om det som faller mig in gällande resor. Kommer dock att skriva om det som jag tycker är roligt och interssant, så skriver inte om saker som jag tycker är tråkiga då det är min fina reseblogg! 

Alla som läser bloggen är varmt välkomna att skriva en kommentar eller dela med er resetips eller berättelser, som jag mer än gärna lägger upp i bloggen! Om man vill så kan man även lämna önskemål om vad man vill läsa.

Jag vet inte hur länge den här bloggen kommer att vara igång eller hur pass aktiv jag kommer att vara. Får se!

Bilden i headern kommer härifrån: http://files.reseguiden.se/files/40/rg_819440_m600.jpg.

RSS 2.0