Korsika


Tråkigt att jag inte har skrivit på några dagar, men ibland så finns inte inspirationen där bara! Men hade tänkt att skriva om ön Korsika som tillhör Frankrike.

Korsika, "Korsika Ile de Beauté", är en ö som ligger i Medelhavet och ön tillhör vin och ost landet Frankrike. De två största städerna är Ajaccio och Bastia. Det finns många olika ständer att välja mellan, vissa är barnvänliga och vissa är inte. Dock så brukar hotellen vara dyra under högsäsong och det brukar vara fullbokat när det är högsäsong som mest. Tyvärr så är inte kollektivtrafiken den bästa, men det går bussar ibland, men det bästa man kan göra är att hyra en bil alt. cykel ifall man vill ta sig runt på ön.


På Korsika föddes Napeleon och det går inte att missa då det finns många påminnelser runt om som påminner dig om det. Deras valuta är Euro precis som på fastlandet Frankrike. Det är även många photoshoots med modeller som håller rum på den hör ön.


Man kan ta sig till Korsika genom båt från antingen Italien eller Frankrike. Man kan boka en charterresa till Korsika med Langley.eu och Resfeber.se. Man kan även bara boka flygstol med Langley. Man kan även välja att åka med Air France från någon flygplats i Sverige till Paris och sen åka därifrån till Korsika med flyg. Om man vill så kan man med Langley även åka på temaresor till Korsika, t.ex yoga, vandringsveckor och akvarellmålning.


Övrigt:
~ Om man vill dyka så är den här ön ett perfekt tillhåll!
~ Man kan köpa en matbok med maträtter från Korsika med hem!
~ Cirka 20% av ön består av den gröna naturen!

Bildkällor:
Korsika, Ajaccio, Bastia och Ile Rousse.

Kommentarer
Postat av: Linette

Åh så underbart! :D<3 Hoppas du fortfarande är i gång och bloggar för älskar denna blogg verkligen jätte mycket! ;D Har länge älskat södernresor! <3

2011-04-22 @ 10:17:45
URL: http://linettealiciaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0