Resemålen på Cypern

Snabbfakta om Cypern:
Cypern ligger i Europa och är en ö ute i Medelhavet, det är den tredje största ön som ligger i Medelhavet. Huvudstaden heter Nicosia. Det finns både en grekisk och turkisk del av ön, så de pratar både grekiska och turkiska. Men det officiella språket är grekiska. De har otroligt fina stränder och vattnet är otroligt fint! De ligger en timme framför svensk tid. Deras valuta är Euro. Man kan mer eller mindre resa till Cypern året runt! Men man rekommenderar att man åker mellan april - november/december.

Men det jag tänkte skriva om är de olika resemålen på ön Cypern som vi svenskar kan resa till!


Ayia Napa
Det här är den populäraste turistorten på Cypern. Alla kan resa hit oavsett ålder, det finns något för alla! Ett otroligt bra resemål för ungdomar som vill festa, men även ett skönt resemål för par, pensionärer och barnfamiljer då det finns något för alla. Stränder, party, kultur, aktiviteter, vattenpark, minigolf, restauranger och många andra nöjen!



Fig Tree Bay
Ett otroligt barnvänligt, lugnt och fridfullt resemål. Det finns fina stränder, fina hotell och det är bra anpassat för barn och människor som vill ha det lite lugnt. Men det ligger nära till det stora resemålet Ayia Napa, för de som vill bo lugnt, men som vill ha ett högt tempo annars. Det finns ett akvarium som heter Ocean Aquarium.


Larnaca
Det är en väldigt livlig och modern ort som erbjuder det mesta. Tänk Stockholm/Göteborg/Malmö, fast i ett mycket varmare klimat, det är storstadspuls, men du har tillgång till bad, strand och värme samtidigt! Det finns många moderna affärer och att sitta ner och fika som svenskarna älskar att göra, är inga problem i Larnaca. Larnaca är ett mycket populärt resemål, en av de tre populäraste nämligen.


Limassol
Limassol är Cyperns näst största stad och här finner man både kultur, mat, stränder och sevärdheter. Det är inte för långt avstånd till något!


Paphos
Det är Cyperns äldsta stad och. Det finns två områden, ett som är mer för turister och ett som är för invånarna som bor där året runt. Men den här staden bjuder på allt nödvändigt.


Pissouri
Pissouri är ett mysigt och geniunt resemål för de som söker något som inte är överskattat och som har lyckats att behålla sin charm.


Pafos
Den här småstaden beskrivs som en mysig, men ändå lyxig med en skön steand. Om man vill koppla av på semestern och ta det lugnt så är det här rätt resemål. Det är vid hamnen som alla caféer, restauranger etc ligger. På en havsklippa så finns det en myt om att kärleksgudinnan Afrodite föddes ur havet.


Coral Bay
Utanför Coral Bay så är Fritidsresor den enda som erbjuder boende där. Man bor på ett högklassiskt hotell där det finns allt, annars så erbjuds det stränder och vattenaktiviteter.


Aphrodite Hills
Ett internationellt resemål där Fritidsresor erbjuder ett lyxigt hotell. På orten så finns det både restauranger, stränder etc. Om man vill spela golf på Cypern så har man hittat till rätt ställe!

Om det finns önskemål om utförligare beskrivning av något resemål, så är det bara att säga till!

Jag har personligen varit på Cypern, men kommer tyvärr inte ihåg så mycket av det, eftersom det var rätt så längesen. Men jag kommer ihåg att hotellet var väldigt fint och att det fanns alltid lika fina blommor överallt!

Övrigt:

~ Ifall ni vill spela golf på Cypern, så ska ni göra det på Paphos som har en mycket fin och internationell golfbana! Man kan boka en resa till Paphos med ving.se och apollo.se.
~ Ifrån Cypern så kan man åka på kryssning till Egypten.

Bildkällor:
Ayia Napa, Fig Tree Bay, Larnaca, Limassol, Paphos, Pissouri, Pafos, Coral Bay och Aphrodite Hills.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0