London


London är väl en av de mest eftertraktade weekendstäder och storstäder i hela världen! Om man vill shoppa så är det här den rätta platsen man har kommit till. Det finns flera varuhus, som te.x Selfridges, Debenhamns, Harvey Nichols och det exklusiva varuhuset Harrods. Den kändaste shoppinggatan är Oxford Street, men det finns även andra shoppinggator. På te.x Old Bond Street så hittar man många exklusiva märkeaffärer. Det finns även marknader där det går att fynda något fint på Portobello Road och Camden och det finns även många second hand butiker.


Om man vill se sevärdheter så kan men te.x åka och titta på det stora klockhuset Big Ben, kronjuvel "förrådet" London Tower, kyrkan Westminister Abbey, drottningens hem Buckinghamn Palace, bron Tower of Bridge, parishjulet London Eye och det vaxmuséet Madame Tussaud's. Om man vill bara ligga i en park eller promenera, jogga etc så är parken Hyde Park i centrala London rätt för dig. Besök gärna Piccadilly Circus också! Precis som i New York så har även London ett område som heter China Town. Om man vill gå på zoo, så finns även den möjligheten! Varje år så anordnas Wimbledonmästerskapen i London under sommaren, vet dock inte något mer om det. Men det är kanske värt att kika upp det ifall man gillar tennis. Kollektivtrafiken är alldeles utmärkt och det går att ta fram sig med både bussar, tunnelbana och de svarta klassiska taxibilarna. Deras nuvarande valuta är pund.


Övrigt:
~ Glöm inte att äta det typiska fish n' chips!
~ Tidningen Time Out listar alla nöjen som händer i London under veckan!
~ Försök alltid att boka bord innan ni går ut och äter!
~ För den shoppingsugna, kika in på Topshop som är en affär från Storbritannien! Allt nytt finns där först eftersom affären är från självaste UK!


Bildkällor:
London, Big Ben, Tower of Bridge och Piccadilly Circus.

Kommentarer
Postat av: lia

va snyggt

2010-11-21 @ 14:25:10
Postat av: Becca

Vad bra! Ska till london på sportlovet! =) I 5 dagar! =) Men är det billigt där?

2011-01-03 @ 17:45:49
Postat av: catarina

Så fint! Kanske ska dit under sportlovet eller New York, båda är väldigt lockande, jätte bra blogg förresten så man vet lite om resemålen haha!:)

2011-01-12 @ 21:06:39
URL: http://caatarina.devote.se
Postat av: amandasirenlid

ska dit den 10:onde mars, ska vi kul!

2011-02-22 @ 03:30:35
URL: http://amandasirenlid.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0